Omat työkalut
Olet täällä: Etusivu Tuotteet IOTAIKA IOTAIKA Smart Family
Sivun toiminnot

IOTAIKA Smart Family

K3 IOTAIKA Smart Family

 

Turvallisemmin kotona ja sujuvampi arki! IOTAIKA-palvelulla voit parantaa kodin, vapaa-ajankodin tai yrityksesi turvallisuutta. Voit myös lisätä asumisen mukavuutta ja energiatehokkuutta.

Tulipalon, vesivuodon tai murron sattuessa voit saada hälytyksiä puhelimeen laitteiden tekemistä havainnoista.  

Aina ei tarvitse olla kyse vakavista tilanteista, vaan älytekniikasta on hyötyä perheen tavallisessa elämässäkin. Saatat olla estynyt pitämästä puhelimen koko ajan ulottuvilla, työn puolesta tai muuten. Voit silti muistuttaa kotona olevia tärkeistä asioista.

Voit ohjata IOTAIKA -järjestelmän lähettämään lapselle automatisoidun ääni- tai tekstiviestin esimerkiksi muistutuksena lähteä kouluun tai harrastuksiin ajoissa. Poissa ollessasi hyvänä vihjeenä siitä, että lapsi on saapunut turvallisesti kotiin koulupäivän jälkeen, on avattu ulko-ovi. 

Sähkölaskun kurissa pitämiselle IOTAIKA -palvelu tarjoaa tervetullutta apua. Voit seurata sähkönkulutusta   ja ohjata kodin sähkölaitteet tai valaistuksen kytkettäväksi pois päältä määrättyyn kellonaikaan.

Kotona pidetään usein valot päällä koko yön, vain jotta lapsi löytäisi turvallisemmin tiensä kylpyhuoneeseen. Ohjattu yövalo (turvavalo) ja liiketunnistin tekee saman, mutta vältytään sähkön turhasta käytöstä. 

IOTAIKA-palvelun voit käyttää myös vapaa-ajanasunnon tai yrityksesi tilojen turvaamiseen ja ohjaamiseen. Joudut ehkä käymään säännöllisesti mökillä vain tarkistaaksesi, että kukaan ei ole murtautunut sinne tai ei ole sattunut vesivahinkoa. Voit säästyä monelta turhalta mökkireissulta kun saat tietoa puhelimeen heti kun jotakin normaalista poikkeavaa on tapahtunut. Jos asut kaukana, voitte myös sopia lähempänä asuvan sukulaisen tai naapurin kanssa yhdessä, että hälytysviesti ohjataan automaattisesti myös tämän henkilön puhelimeen.  

 

IOTAIKA Smart Family -toimintoja, mm:

 • Palohälytys
 • Murtohälytys

 • Vesivuotovaroitin

 • Sähkönkulutuksen ja tehon mittaus

 • Lämpötilan ja ilmanlaadun mittaus

 • Sähkölaitteiden ohjaus

 • Ovi -ja ikkunatunnistimet

 • Liike- ja paikallaolotunnistimet

 • Muistutukset 

 • Ääni- ja tekstiviestit

 • Hälytykset

 • Ajastaminen

 • Toimintoketjut

 

Muitakin toimintoja samassa palvelussa

Yhdellä ja samalla käyttäjätilillä voi hyödyntää kaikkia IOTAIKA -palvelun toimintoja.

 

Kartoita ensin tarpeet ja kodin tilat

Sinä tiedät parhaiten perheenne tarpeet. Tarpeiden kartoittaminen on hyvä lähtökohta tekniikan hankkimiselle. Käyttötarpeiden sekä tilojen koon mukaan valitaan sitten sopivat laitteet. Tarpeiden muuttuessa voit helposti hankkia lisälaitteita samaan palveluun.

 

Tekniikan käyttäminen ei vaadi erityisosaamista

IOTAIKA-palvelussa on kiinnitetty erityisesti huomiota sen helppokäyttöisyyteen ja toimintavarmuuteen.

Kaikilla käyttäjillä (esimerkiksi pienillä lapsilla) ei tarvitse olla älypuhelinta tai IOTAIKA-sovellusta. Ainoastaan silloin kun haluatte lähettää ääni- tai tekstiviestejä on käyttäjällä  oltava internetiin kytketty mobiililaite (älypuhelin tai tabletti).

Palvelun tilaajana ja pääkäyttäjänä sinä voit antaa muille käyttäjille palvelun käyttöoikeudet. Käyttäjätason mukaan määräytyy voiko henkilö vain nähdä tilatietoja vai myös tehdä muutoksia asetuksiin.

 

Tiedostot: