Omat työkalut
Olet täällä: Etusivu Tuotteet IOTAIKA IOTAIKA Safe
Sivun toiminnot

IOTAIKA Safe

K2 IOTAIKA Safe

 

Kotona on hyvä olla! Kotona asuminen tai itsenäinen asuminen on lähes jokaisen aikuisen ihmisen toive ja päämäärä. Myös silloin kun henkilön fyysinen tai psyykkinen terveys alkaa heikentyä. Hälytys- ja turvateknologian avulla voi kotona asuminen tehdä helpommaksi ja turvallisemmaksi.

Jos olet ikäihmisen, muistisairautta sairastavan, liikuntarajoitteisen tai tuetussa asumisessa asuvan henkilön omainen, et voi olla aina paikalla auttamassa tai muistuttamassa arjen rutiineista.

Poissa ollessasi voit kuitenkin saada puhelimeen tietoa miten siellä kotona pärjäillään. Automaattinen viestitys kotona asuvalle voi myös olla hyvänä apuna tukemaan henkilön omatoimisuutta ja aktiivisuutta.

 

Näihin kotona asumiseen liittyviiin tavallisiin huolenaiheisiin ja mahdollisten vaaratilanteiden aikaiseen havaitsemiseen voit käyttää mm. seuraavia IOTAIKA-toimintoja:

  • Liikkuminen ja liikkumattomuus
  • Turvavalo
  • Sähkölaitteiden ohjaus
  • Ääni- ja tekstiviestit

 

IOTAIKA-palvelussa on paljon toimintoja, joilla voi parantaa kiinteistön/asunnon turvallisuustasoa. Järjestelmään voi kytkeä murto-, palo- ja vuotovaroittimia, ja palvelussa voi seurata asunnon huonelämpötilan muutoksia tai sähkönkulutusta.

Yhdellä ja samalla käyttäjätilillä voi hyödyntää sekä IOTAIKA Safe että IOTAIKA Smart Family -toimintoja.

 

Kartoita ensin tarpeet ja kodin tilat

Omaisena tiedät parhaiten tuettavan henkilön päivärytmin, päivittäiset askareet, lääkkeet ja ulkona liikkumisen. Olet myös perillä siitä, mitkä asiat aiheuttavat eniten vaivaa arjessa. Tarpeiden kartoittaminen ja keskustelu yhdessä niistä on hyvä lähtökohta tekniikan hankkimiselle. Käyttötarpeiden sekä tilojen koon mukaan valitaan sitten sopivat laitteet. Tarpeiden muuttuessa voit helposti hankkia lisälaitteita samaan palveluun.

 

Tekniikan käyttäminen ei vaadi erityisosaamista

IOTAIKA-palvelussa on kiinnitetty erityisesti huomiota sen helppokäyttöisyyteen ja toimintavarmuuteen.

Tuettavalla henkilöllä ei tarvitse olla älypuhelinta tai IOTAIKA-sovellusta. Ainoastaan silloin kun haluatte lähettää ääni- tai tekstiviestejä tuettavalle henkilölle on hänellä oltava internetiin kytketty mobiililaite (älypuhelin tai tabletti), joka on aina asunnossa käyttövalmiina.

Palvelun tilaajana ja pääkäyttäjänä sinä voit antaa muille käyttäjille palvelun käyttöoikeudet. Käyttäjätason mukaan määräytyy voiko henkilö vain nähdä tilatietoja vai myös tehdä muutoksia asetuksiin.

 

 

Tiedostot: