Esineiden internetillä (Internet of Things, lyhyemmin IoT, myös teollinen internet) tarkoitetaan internet-verkon laajentumista laitteisiin ja koneisiin. IoT -ratkaisuilla voi esimerkiksi ohjata laitteita tai valvoa tilaa, mutta ratkaisun keräämien tietojen avulla voi myös saada kilpailuetua keräämällä ja analysoimalla isoa määrää tietoa.

IoT-ratkaisu voi olla huoneisto- tai kiinteistökohtainen, alueellinen tai jopa maan kattava. Teknologioitakin on useita: mm. Z-wave+, Zigbee, Bluetooth Low Energy (BLE), WiFi ja LoRaWAN. Teknologioita vertaillaan usein niiden kuuluvuuden ja kaistanleveyden perusteella.

IoT-ratkaisun osia ovat IoT-laitteet (esim. tunnistimet, ohjaimet, paikantimet), keskusyksikkö tai tukiasema, hallinta-/pilvipalvelu ja mobiilisovellus. Asiakas voi itse hankkia laitteiston, liittää sen internetiin ja ladata järjestelmän mobiilisovelluksen. Kehittyneemmissä järjestelmissä kokonaisratkaisuun kuuluu laitteiston ja mobiilisovelluksen lisäksi pilvipalvelu, jonka avulla asiakas tai palvelun tarjoaja voi hallita ja ylläpitää ratkaisua helposti.