Omat työkalut
Olet täällä: Etusivu Ajankohtaista SPoT is hot! Ruckus Wireless tuo ensimmäisenä markkinoille pilvipalvelun, jolla voi paikantaa sijainnin WLAN-tekniikalla.
 
Sivun toiminnot

SPoT is hot! Ruckus Wireless tuo ensimmäisenä markkinoille pilvipalvelun, jolla voi paikantaa sijainnin WLAN-tekniikalla.

Reaaliaikainen paikantaminen WLAN-verkon avulla tarjoaa verkko-operaattoreille ja yrityksille uusia mahdollisuuksia kehittää liiketoimintaansa ja asiakaspalvelujaan. Huipputarkkoja sijaintitietoja voidaan hyödyntää sovelluksissa, jotka tarjoavat Wi-Fi -laitteen käyttäjille parannetun käyttäjäkokemuksen. Ihmisten liikkuessa kauppakeskuksissa tai lentokentillä he voivat esimerkiksi saada apua löytämään tiensä perille tai vastaanottaa paikka- ja aikasidonnaisia markkinointiviestejä.

 
Ruckus Wireless on tällä viikolla lanseerannut uuden Ruckus SPoT™ paikannuspalvelun. Ruckus SPoT™ toimii puhtaasti pilvipalveluna eikä sen käyttöön tarvita erillistä paikannuslaitetta. Ainutlaatuisen BeamFlex antennitekniikan ansiosta Ruckus verkossa toimiva paikannuspalvelu antaa huipputarkat sijaintitiedot ilman, että tukiasematiheyden tarvitsee olla ylimitoitettu paikannusta varten. Ruckuksen paikannusmenetelmä ei myöskään edellytä mitään erillistä ohjelmistoa päätelaitteeseen. Verrattuna valmistajasidonnaisiin sijaintitietotekniikoihin, Ruckus SPoT™ tarjoaa sen sijaan valmiin rajapinnan kolmannen osapuolen sovelluksille. Yhtiö on myös lanseerannut kehitysyhteistyöohjelman ohjelmistokehittäjille vauhdittaakseen uuden tekniikan leviämistä ja uusien sovelluksien syntymistä.
 
Wi-Fi –laitteiden huima kasvu on lisännyt kysyntää sijaintitietotekniikalle, joka toimii sisätiloissa ja pystyy hallitsemaan suuria käyttäjämääriä. Ulkoilmassa käytetty GPS-paikannus toimii yleisesti ottaen huonosti tai ei ollenkaan sisätiloissa. Sen vajavaisuus sisätiloissa huomataan varsinkin vilkasliikenteisissä  isoissa rakennuksissa kuten ostoskeskukset tai lentokentät.  
 
Ruckus SPoT™ paikannusratkaisu sisältää:
·         SPoT Positioning Engine - Sijainnin paikantaminen sisätiloissa reaaliajassa  
·         SPoT Location Analytics Dashboard  –  Käyttöliittymä sijaintitietojen hallinnointiin ja analysointiin
·         SPoT Engagement Tools – Sovellussuunnittelijoille tarkoitettuja työkaluja, jotka sisältävät ohjelmistoja sovelluksien kehittämiseen ja valmiin rajapinnan mobiilisovelluksille. 
 
Ruckus SPoT™ toimii Ruckus WLAN-verkoissa ja nykyisissä sekä tulevissa tukiasemissa. Ruckus verkossa voidaan välittömästi alkaa käyttää kolmannen osapuolen analyysityökaluja ja mobiilisovelluksia.
 
Ruckus SPoT™ tulee myyntiin Q2/2014 aikana. Tilauspalveluun hankitaan 1-vuoden, 3-vuoden tai 5-vuoden sopimus. Hinnoittelu perustuu tukiasemakohtaiseen kuukausimaksuun.  Ruckus SPoT™ sisältää käyttöliittymän sekä selainpohjaisen työkalun pohjakarttojen lataamiseen ja vyöhykkeiden määrittämiseen. Ruckus SPoT™ sisältää myös mobiilisovelluksen, jonka avulla verkko-operaattori voi nopeasti ja helposti suorittaa radioverkon kalibroinnin kohteessa.
 
Ruckus SPoT™ tulee olemaan tuettuna ZoneFlex ohjelmistoversiossa 9.8. Sen käyttö ei edellytä mitään  uusia laitehankintoja ja palvelu toimii Ruckus 802.11n sisä- ja ulkotukiasemissa kuten ZF7982, ZF7782, ZF7372 ja ZF7055 sekä myös tulevissa tukiasemissa.
 
Erityisesti näillä toimialoilla ja ympäristöissä uskotaan Ruckus SPoT™ palvelulla olevan suurta kysyntää: Verkko-operaattorit, vähittäismyynti, terveydenhuolto, julkinen liikenne, opintoala sekä joukkotapahtumat.
 
Lue Ruckus Wirelessin lehdistötiedote: 
 

Tiedostot:

Ruckus SPoT Data Sheet   938.8 kB 
Smart Positioning Technology