Omat työkalut
Olet täällä: Etusivu Ajankohtaista Seutuverkko Kuuskaista kehittää valokuituverkkoaan ja laajentaa toimintaansa Keskisuomeen. PON-tekniikan avulla asiakkaille tarjolla Superlaajakaista.
 
Sivun toiminnot

Seutuverkko Kuuskaista kehittää valokuituverkkoaan ja laajentaa toimintaansa Keskisuomeen. PON-tekniikan avulla asiakkaille tarjolla Superlaajakaista.

Corecess
 
 
 
Verkko-osuuskunta Kuuskaista päivittää ja laajentaa Open Access valokuituverkkonsa.  
 
Muutostyö tulee tuomaan asiakkaiden saataville 150M, 200M, 250M ja jopa 1000M symmetriset laajakaistayhteydet.
 
Kuuskaistan valokuituliittymät tavoittavat nykytilanteessa noin 1500 taloutta, jotka sijaitsevat pääsääntöisesti haja-asutusalueella Kuusiokunnissa.
 
Valtion Laajakaista 2015 -hankkeen myötä Kuuskaistan toiminta-alue laajenee vuonna 2012 itään Keski-Suomen alueelle. Alavuuden, Kuortaneen, Lehtimäen, Multian, Soinin, Töysän ja Ähtärin kunnissa asukkaat ja yritykset tulevat olemaan superlaajakaistan ulottuvilla sekä kylissä että taajamissa. Verkkouudistuksen jälkeen myös Fionets-seutuverkoissa tullaan tarjoamaan nykyisten 100 megan yhteyksien lisäksi suuremmat jopa 1000 megan yhteydet.
 
6netin ja Kuuskaistan verkoissa kulkee salattuna kuntien, terveydenhuollon, kirjastojen, koulujen, pelastuslaitoksen, sairaanhoitopiirin, yritysten, palvelu- ja mobiilioperattoreiden sekä kuluttajien liikenne.
 
Kuuskaistan valokuituverkon infrastruktuuria kehitetään PON-tekniikalla, jonka toimittaa Daimler Finland. Kuitu kotiin –yhteyksien liityntäratakaisuna PON on kustannustehokas, hyvin helppo ylläpitää ja sillä voidaan tehokkaasti yhtenäistää koko verkon infrastruktuuria. Passiivinen siirtoverkko soveltuu erityisen hyvin maakuntiin missä sähköverkossa saattaa useammin ilmetä sähkökatkoksia. Liityntäkohdissa ei nimittäin tarvita paikallisesti sähkönsyöttöä.
 
Kuuskaista on perustettu 2002 ja se on yksi Suomen ensimmäisistä ja suurimmista seutuverkoista. Osuuskunnan jäseninä ja verkon omistajina ovat liittymän omistajat ja muut asiasta kiinnostuneet. Osuuskunta toimii tiiviissä yhteistyössä alueen kuntien kanssa.
 
Daimler Finland on Suomen Seutuverkko ry:n kannattajajäsen ja toimii laitetoimittajana ja asiantuntijana Kuuskaistan projektissa.
 
Lue Kuuskaistan tiedote: