Omat työkalut
Olet täällä: Etusivu Ajankohtaista Ruotsin jääkiekkoareenat varustetaan Ruckuksen langattomilla verkoilla - halliyleisölle voidaan tarjota uusia palveluita
 
Sivun toiminnot

Ruotsin jääkiekkoareenat varustetaan Ruckuksen langattomilla verkoilla - halliyleisölle voidaan tarjota uusia palveluita

Ruotsin jääkiekon ammattilaissarjan etujärjestö Svenska Hockeyligan on toteuttamassa jo pitkään suunniteltua "Paremmin kuin kotona" -yleisökonseptiaan. Yksi merkittävä askel tässä kehitystyössä on ollut päätös investoida korkean kapasiteetin langattomaan lähiverkkoon kaikissa Elitserienin jäähalleissa.

 
 
Svenska Hockeyligan AB on iloinnut usean mestaruussarjan ottelun yleisöennätyksen rikkomisen johdosta viime kautena. Järjestö on silti tiedostanut, että live-yleisö on jäänyt paitsi sellaisista palveluista joihin kotikatsomoissa on totuttu. ”Bättre än hemma” projektilla on haluttu korjata tätä epäkohtaa ja tarjota jännittäviä ja hallikohtaisia palveluja halliyleisöille.
 
Jo projektin varhaisessa vaiheessa nähtiin käyttövarmojen WLAN-verkkojen tarve jotta sovellusten käyttäminen olisi mahdollista hallivieraiden älypuhelimilla. Konsepti ei saisi nojautua usein ylikuormitettuihin ja siten käyttökelvottomiin 3G-verkkoihin.
 
Uusissa WLAN-verkoissa voidaan surffailla internetissä mobiilipäätteillä, mikä ei käytännössä ennen ollut mahdollista. Tavoitteena on myös antaa halliyleisön nauttia siitä hallikohtaisesta palvelun sisällöstä, joka tulee olemaan tarjolla vain ja ainoastaan Elitserienin areenoissa.
 
-         Tavoitteenamme on, että areenassa läsnä oleva yleisö saa kokea jääkiekkoa livenä ja olla koko ajan täysin selvillä siitä mitä tapahtuu pelin ympärillä. Kotona sohvalla istuvalle katsojalle syötetään jatkuvasti tietoja pelistä, mutta hallissa istuva yleisö jää niistä paitsi. Vieraat ovat epätietoisia esimerkiksi siitä, miksi tietty pelaaja on poistunut toisessa erässä, tai miten pitkään tietty pelaaja on ollut jäällä.  Uusi sovelluspalvelu tuottaa faneille kaiken tämän tiedon ja siten voimme tarjota paikan päälle maksavalle yleisölle paljon lisäarvoa.  Jotta tämä voidaan toteuttaa, on vaatimuksena todella korkeatasoinen WLAN-verkko, toteaa Hockeyliganille sisältöpalveluja tuottava Sports Editing Sweden AB:n toimitusjohtaja Andreas Brännström.  
 
-         Tämä on merkittävä investointi, jota pidämme hyvin tärkeänä yleisölle, sanoo Svenska Hockeyliganin toimitusjohtaja Jörgen Lindgren.
 
-         Tietääkseni olemme ensimmäinen liiga maailmassa, joka ottaa tällaisen kokonaisvaltaisen lähestymistavan halliyleisölle suunnattujen langattomien verkkojen suhteen. Toivottavasti vieraat saisivat vielä paremman elämyksen otteluista Elitserienin areenoissa ja voisimme jälleen lyödä uusia yleisöennätyksiä.
 
Svenska Hockeyligan ja Sports Editing Sweden tekivät rinnakkain työtä löytääkseen parhaan mahdollisen WLAN-ratkaisun ruotsalaisiin areenoihin. Yhtenä haasteena oli, että kovin montaa tapaustutkimusta referenssikäyttöön ei ollut saatavilla.
 
-         Prosessi oikean valmistajan löytämiseksi tehtiin maailmanlaajuisesti ja se kesti 1,5 vuotta. Lopussa valinta oli kuitenkin ilmiselvä, kun kaikki perustelut olivat valmiit ja kaikki kriteerit kuten suorituskyky, hinta ja luotettavuus oli huomioitu. Kun Icecon esitteli ratkaisun joka perustuu Ruckus langattomaan lähiverkkoon yhdistettynä joihinkin räätälöityihin osioihin, tämä vaihtoehto oli meistä epäilemättä paras, sanoo Sports Editing Swedenin projektipäällikkö Lasse Wöien.   
 
Areenoiden langattomat Ruckus-verkot rakennetaan kauden 2012-2013 aikana.