Omat työkalut
Olet täällä: Etusivu Ajankohtaista Ruckus päihitti johtavat brändit WLAN-testissä. ZoneFlex 7363 suoriutui selkeästi muita paremmin suorituskykyä mittaavassa tuotetestissä.
 
Sivun toiminnot

Ruckus päihitti johtavat brändit WLAN-testissä. ZoneFlex 7363 suoriutui selkeästi muita paremmin suorituskykyä mittaavassa tuotetestissä.

Yhdysvaltalaisen Tom’s Hardwaren tekemät kapasiteettitestit, jotka suoritettiin todellisuutta jäljittelevässä käyttöympäristössä, ovat laajuudeltaan alan ensimmäiset. Ne kertovat häiriöiden ja kuormituksen vaikutuksesta Ciscon, Aruban, HP:n ja muiden merkkituotteiden WLAN-laitteisiin.

 

 Ruckus Wirelessin ZoneFlex ’Smart WiFi’ järjestelmä suoriutui Tom’s Hardwaren testissä jopa kymmenen kertaa nopeammin kuin Ciscon, Aruban, HP:n ja muiden testiin osallistuneiden WLAN-tuotteet. Ruckus järjestelmän tasainen suorituskyky korostui erityisesti pitkillä etäisyyksillä, häiriötesteissä ja käyttäjätiheässä ympäristössä. Tom’s Hardwarea arvostetaan riippumattomana teknologiatuotteiden testien, arvostelujen ja uutisoinnin tuottajana.

Tom’s Hardware halusi testata, miten eri laitteiden pitkälle kehittyneet WLAN-ominaisuudet vaikuttavat langattoman verkon suorituskykyyn häiriöalttiissa ympäristössä eri etäisyyksillä ja suurilla käyttäjämäärillä. Tänä päivänä WLAN-ympäristöön vaikuttavat naapureiden WLAN-verkot ovat enemmän sääntö kuin poikkeus, kuten ovat myös kasvavat käyttäjämäärät.

Lähes jokaisessa testissä Ruckuksen keskitason tukiasema suoriutui selkeästi nopeammin ja tasaisemmin kuin kilpailjoiden high–end tukiasemat. Ruckus korostaa, että yritys ei ole maksanut testistä eikä vaikuttanut sen testituloksiin.

Koska laajempia vertailevia ns. ’real-world’ WLAN-kapasiteettitestejä ei ollut saatavilla, Tom’s Hardware päätti hankkia tiedot omakohtaisesti. He mittasivat miten WLAN-laitteet suoriutuvat rasituksen alla, kun suuri määrä päätelaitteita käyttää samanaikaisesti verkkoa ja taajuudella on lisäksi paljon lähiympäristöstä aiheutuvia häiriöitä. Tom’s Hardware panosti pitkään testin suunnitteluun. Tavoitteena oli selvittää onko eri WLAN-järjestelmien ominaisuuksilla todellista merkitystä verkon suorituskykyyn vai ei. Testitulokset osoittavat selkeästi että niillä on.

Tom’s Hardwaren suorittama WLAN-testi on alalla ensimmäinen julkaistu perusteellinen arvio radiohäiriöiden ja käyttäjämäärien vaikutuksesta verkon kapasiteettiin johtavissa 802.11n tuotteissa.

Lisenssivapailla taajuuksilla on yhä enemmän häiriötä ja tungosta, sanoo Steve Martin, Ruckuksen tekninen varapääjohtaja. Tämänkaltaiset testit ovat erittäin hyödyllisiä yrityksille, joilla ei ole omia resursseja tai aikaa testata kunnolla eri WiFi-järjestelmiä eikä uusia ominaisuuksia. Tom’s Hardwaren testit osoittavat selkeästi miten tärkeää on verkon suorituskyvylle ja luotettavuudelle ottaa kaikki irti rajallisesta taajuuskaistasta – tämä on alue johon kovin moni valmistaja ei ole panostanut, mutta missä on kuitenkin saavutettavissa suurimmat hyödyt.

Koska moni yritys ei pysty testaamaan WLAN-laitteita perusteellisesti, organisaatio joutuu vertailemaan järjestelmien suorituskykyä vain lyhyillä etäisyyksillä ja ideaalisissa olosuhteissa, jotka eivät tyypillisesti vastaa niitä haastellisia ympäristöjä, missä tuotteita tullaan käyttämään. Silloin ilmenee vain pieniä eroavaisuuksia langattomien järjestelmien välillä ja yritys havaitsee ongelmat vasta asennuksen jälkeen, kun ne ovat vaikeasti korjattavissa ja aiheuttavat lisäkustannuksia.

Ruckus 7363 tukiasema suoriutui tasaisesti paremmin kuin muut testissä mukana olleet tuotteet. Ruckus 7363 tukiasemalle mitattiin lähes jokaisessa testissä parhaat lukemat.
 

toms_hardware_logo
Tom’s Hardware: Ruckus suorittaa parhaiten suurimmassa osassa testeistä ja tekee sen pelkällä 2x2:2 kokoonpanolla, hyvän insinööritaidonsa ansiosta sekä kiinnittämällä erityishuomiota niihin tekijöihin, joita tarvitaan korkealaatuisen langattoman käyttökokemuksen saavuttamiseksi yhä haastellisimmissa WLAN-ympäristöissä.

Lue suomenkielinen kooste Tom’s Hardwaren WLAN-testin
menetelmistä ja tuloksista

Lue laajemmat artikkelit Tom’s Hardwaren WLAN-testin
tuloksista:
Tom's WLAN Review Part 1
Tom's WLAN Review Part 2

Lue Ruckuksen tiedote Tom's Hardwaren WLAN-testistä
http://www.ruckuswireless.com/press/releases/20110718-independent-test-reveals-ruckus-outperforms-others

Video ja lisätietoja Tom's Hardwaren WLAN-testistä Ruckuksen nettisivuilla
http://www.ruckuswireless.com/