Omat työkalut
Olet täällä: Etusivu Ajankohtaista Broadband World Forumissa palkinto Daimlerin toteuttamalle verkkoprojektille - ZTE ja ruotsalainen avoin kaupunkiverkko saivat palkinnon laajakaistaverkosta
 
Sivun toiminnot

Broadband World Forumissa palkinto Daimlerin toteuttamalle verkkoprojektille - ZTE ja ruotsalainen avoin kaupunkiverkko saivat palkinnon laajakaistaverkosta

ZTE ja ruotsalainen verkko-operaattoriyhtiö Wexnet ovat yhdessä voittaneet kansainvälisen Broadband Infovision Awards palkinnon. Mukana palkintojakotilaisuudessa Amsterdamissa oli myös Daimler Finland.

 
 
Vuoden 2012 Broadband World Forumissa jaettiin keskiviikkona 17. lokakuuta operaattorialan Broadband Infovision Award palkinnot.  ZTE:n sekä Wexnetin omistaja Växjö Energi AB:n edustajat vastaanottivat palkinnon kategoriassa Best Broadband Partnership.
 
Palkinto voitettiin kovassa kilpailussa, muina ehdokkaina olivat suuret ja kansainväliset yritykset kuten Orange, Ericsson ja Alcatel-Lucent. ZTE oli ehdolla yhteensä viidessä eri kilpailukategoriassa.
 
Taustana ehdokkuudelle on ZTE:n ja Wexnetin välinen yhteistyöprojekti, jonka tuloksena on ainutlaatuinen kuituverkon toteutus.  Yhteistyön myötä Wexnet on saanut verkon, johon on toteutettu hyvin edistyksellinen autoprovisiointi. Automaattinen provisiointi tarkoittaa sitä, että uusi asiakas tai palvelu voidaan ottaa käyttöön ilman, että palveluntarjoajan teknisen henkilökunnan tarvitse osallistua käyttöönottoon.  
 
Ainutlaatuiseksi uuden toimintamallin tekee se, että Wexnet verkossa pystytään tekemään autoprovisioinnin konfiguraatiota ja hyödyntämään Free Seating -tekniikkaa siirtokerroksessa (Layer2) eikä verkkokerroksessa (Layer3), kuten tähän asti on ollut mallinnus. Free Seating tarkoittaa vapautta valita laitteiden kytkentäjärjestys. Kytkeäkseen jonkun laitteen, kuten IP-sovittimen tai IP-puhelimen kodin laajakaistareitittimeen, loppuasiakas voi käyttää reitittimen mitä tahansa liityntäporttia. Kun palvelu ei toimi vain määrätystä laitteen portista, käyttöönotto yksinkertaistuu, virheen tekemisen riski pienenee ja tarve kääntyä asiakastuen puoleen vähenee. L2 -tasolla toimiva Free Seating tuo operaattorille selkeitä säästöjä edullisempien laitekustannusten muodossa.
 
Avoimessa kaupunkiverkossa Wexnet antaa verkko-operaattorina muille palveluntarjoajille mahdollisuuden tarjota omia laajakaistapalvelujaan Wexnetin asiakkaille.  Asiakas voi tilata kaikki palvelut eri palveluntarjoajalta Wexnetin asiakasportaalissa. Nopeuttamaan ja helpottamaan käyttöönottoa tapahtuvat kaikki tilaukseen liittyvät prosessit automaatikan avulla verkon kaikissa osissa, niin liitäntä-, jakelu- kuin runkokytkimissä.
 
Wexnetin verkko mahdollistaa myös 1000 Mbit/s:n nopeudet kaikille asiakkaille koko verkossa.
 
Projektin toteuttamiseksi, ZTE:n tekniset asiantuntijat tekivät, yhdessä Daimlerin kanssa, usean kuukauden kestävän työpestin Växjössä, Etelä-Ruotsissa. Daimlerilla, joka on ZTE:n kiinteiden verkkojen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa, on ollut keskeinen rooli uuden verkon suunnittelussa ja toteutuksessa.  
 
Wexnetissä  ZTE:n kytkinverkon käyttöönoton tuloksena on vakaampi verkko, korkeammat siirtonopeudet ja edullisemmat laiteinvestoinnit.
 
Lisätietoja
 
Daimler Finland Oy, Niclas Berg, 0400-506 726
Växjö Energi AB, Lars Wihlborg, driftschef Wexnet, +46-470-77 51 82
Växjö Energi AB, Per Bengtsson, affärsområdeschef Wexnet, +46-470-77 51 65
 
 

 

Tiedostot: